“La France vue de Hongrie” – ismét diákpályázat, az ELTE-vel közösen meghirdetve

Egyesületünk idei első nagy projektje francia nyelvet tanuló és ismerő fiatalok támogatásáról szól.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (Budapest), Bölcsészettudományi Kar Fordító- és Tolmácsképző Tanszéke, valamint a Francia Becsületrend és Nemzeti Érdemrend Magyar Tagjainak Szövetsége Egyesület idén is kiírta pályázati felhívását “La France vue de Hongrie” címmel (pályázati felhívás). Ezen a pályázaton már nemcsak szöveges, hanem szinte minden hordozón megjelenő művekkel lehet pályázni, így a résztvevők készíthetnek rövidfilmet, novellát, képet, szobrot, fotót, rajzfilmet stb. A pályaműveket 2024. március 10-ig kell leadni. A zsűri által legjobbnak ítélt három pályaművet egyesületünk díjazza.

A díjak átadására 2024. március 20-án, 16:30-kor kerül sor a tanszéken rendezendő TransELTE Nemzetközi Fordítástudományi Konferencia keretein belül. ahol a pályaműveket meg is lehet tekinteni.

A pályázat a Francia Köztársaság magyarországi képviselete, Claire Legras nagykövet asszony és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi karának dékánja, Bartus Dávid úr védnöksége alatt valósul meg.