Közgyűlés – 2024.02.06.

Egyesületünk 2024. évi közgyűlését a Francia Köztársaság nagykövete meghívására a követségi rezidencián tartottuk február 6-án.

15:30-kor Boros István elnök megnyitotta a közgyűlést és a formaságok lefolytatása után röviden, élőszóban is ismretette a meghívó mellékleteiben is megküldött beszámolókat:
– az egyesület tavalyi évi tevékenységéről, amely igen gazdag volt,
– pénzügyi helyzetünkről, amely stabil,
majd áttért az ez évi tervekre. Az egyesület tagjainak és támogatóinak száma növekszik, az új tagokat köszöntöttük, bemutatkozásukat meghallgattuk.

A tervek között szerepelt
– a francia-magyar kapcsolatok történetének további feldolgozása és az emlékezet gondozása,
– a fiatalokkal kapcsolatos tevékenységek – iskolák, egyetemek – előtérben tartása vállalati támogatások bevonásával, társegyesületekkel közösen,

– egyesületünk tevékenységének láthatóbbá tétele.
A Közgyűlés határozatait minden tag egyhangú szavazással jóváhagyta.

A közgyűléshez hagyományosan kapcsolódik egy előadás. Idén a 2024-es Párizsi Olimpiai és Paralimpiai Játékok megrendezése alkalmából a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László úr tartott érdekes és lelkesítő előadást történetükről, eddigi és várható eredményeikről. Izgalmas kérdések és válaszok egészítették ki az ismertetést.
Majd az egyesület elnöke, Boros István megemlékezett a Francia Becsületrend és Nemzeti Érdemrend Magyar Tagjai Szövetségének alapítóiról, a jelen lévő Koncz Zsuzsa alapító tagnak pedig Nagykövet asszonnyal közösen, ünnepélyesen átadták az évforduló alkalmából kiállított oklevelet. A Szövetség Díját 2024-ben Sudárné Balázs Katalin, a Mezőcsokonyáért Alapítvány vezetője, valamint Tamásné Elek Borbála, a Gödöllői Premontrei Oktatási Központ igazgatója kapták, mert az előző évben támogatták  a II. világháborúban Mezőcsokonyán lezuhant francia pilóta emlékművének, valamint a gödöllői Premontrei Gimnázium francia oktatóinak készített emléktábla felállítását, az avatási ünnepségek megszervezését, lebonyolítását.

Ezt követően a Nagykövet asszony által adott fogadáson oldott és kötetlen formában folytatódtak az eszmecserék, beszélgetések.