2017. szeptember 27-i rendezvényünk az MTA dísztermében

Szeptember 27-én került sor arra a rendezvényünkre, amelyen Eric Fournier nagykövet úr mellett sorainkban üdvözölhettük Francois Loeuillet tábornok urat, az SMLH igazgatótanácsának tagját, a Társaság nemzetközi koordinátorát.

Leuillet tábornok úr beszédében üdvözölte a Egyesületünket, és reményét fejezte ki, hogy a korábbi problémák lezárása után Egyesületünk megújult erővel fogja képviselni a két kitüntetés szellemiségét Magyarországon.

Eric Fournier nagykövet úr jó munkát kívánt az Egyesületnek, és támogatásáról biztosított az Egyesületet missziójával kapcsolatban.

Dr. Lomniczi Zoltán alelnök úr röviden ismertette a két rend történetét, és hitet tett amellett, hogy a magyar kitüntetettek a két ország kapcsolatainak fejlesztésén fognak munkálkodni.

Szűcs Anita, a Corvinus Egyetem docense nagy sikerű előadásának aktualitását a szeptember 26-án a Sorbonne-on megtartott francia elnöki terv ismertetése adta. Volt, aki azt fűzte hozzá az elhangzottakhoz, hogy a meghirdetett magyar-francia kapcsolatok múltbeli áttekintése helyett a két ország kapcsolatainak jövőbeni lehetőségeiről halhattunk, és ez különösen izgalmassá tette az előadást és az azt követő beszélgetést is.

Legközelebbi rendezvényünket valószínűleg november harmadik-negyedik hetében tartjuk.

Kérjük figyeljék elektronikus levelezésüket is, hiszen a meghívókat lehetőség szerint e-mailben fogjuk küldeni.

Budapest, 2017. szeptember 28.