2019. január 28-i közgyűlés

A Francia Becsületrend és Nemzeti Érdemrend Magyar Kitüntetettjeinek Szövetsége Egyesület évi rendes közgyűlésén, melyet 2019. január 28-án tartott a Magyar Tudományos Akadémia klubtermében, az alábbi elnökségi előterjesztéseket fogadta el egyhangú szavazással:

Beszámoló a Szövetség 2018. évi tevékenységéről

A Szövetség 2018. évi költségvetése

Programjavaslat 2019. évre

A Szövetség 2019. évre tervezett költségvetése

 

Robák Ferenc, a közgyűlésen részt vevő egyesületi tag jelentkezett, hogy bemutatkozzon a jelenlévő tagtársaknak, és vázolta, hogy képzeli el az Egyesület hozzájárulását a magyar-francia kapcsolatok javításához, fejlesztéséhez.

Varga Violette tag jelezte, hogy nagyon hasznos volt Robák Ferenc bemutatkozása, jó lenne alkalmat adni az Egyesület programjain részt vevő tagoknak arra, hogy jobban megismerjék egymást. Boros István elnök örömmel fogadta a kezdeményezést és jelezte, hogy meg fogja találni a módját ennek.

A közgyűlést Benoît Puga, a Francia Becsületrend Grand Chancelier-jének látogatásának napjára időzítették, aki január 28-án érkezett Budapestre, hogy Francia Becsületrend lovagkeresztje címmel tüntettesse ki Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkárt.